Koop je schoenen met 25% korting👟 Geldig op niet-afgeprijsde artikelen 🔖 Code: EXTRA25

Meer dan 10 jaar op de markt

Lokale en duurzame productie

Gratis verzending vanaf € 99

Tot 60 dagen retourneren

Eigen merk en productie

Schapenwolproducten  - Woolville.nl
Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar
info@woolville.nl

Bak bij ons traditionele gevulde koeken volgens grootmoeders recept

02.08.21 22156x gelezen

Delen



Omdat we allemaal wel eens van zoetigheden houden, hebben we besloten ons favoriete recept voor Honza's broodjes met stroopvulling met jullie te delen. Recepten voor dergelijke broodjes worden vaak van generatie op generatie doorgegeven en elke familie heeft zo haar eigen vaste werkwijze. En omdat Honza´s broodjes bij ons heel populair zijn, verwachten we dat jullie ze ook lekker zullen vinden. 

Wij zijn zondag aan het bakken geslagen en hebben meteen onze nieuwe schorten, pollepels en andere huishoudelijke producten uitgeprobeerd. En als je geïnteresseerd bent in hoe onze broodjes de kleinere eters bevielen, kan je de foto's aan het einde van het recept bekijken... 

HONZA´S BROODJES MET STROOPVULLING

INGREDIËNTEN:

  • 30 g gist
  • 250 ml melk
  • 60 g poedersuiker
  • 500 g meel
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 100 g boter
  • stroop (Tsjechische stroop is niet vloeibaar, veel dikker dan Nederlandse stroop)

BEREIDINGSWIJZE (90 MIN.):

  1. Allereerst moeten we de gist opstarten. Giet 100 ml melk in een kom en verwarm deze een beetje, zodat zij noch koud noch warm is. Voeg een theelepel suiker en de verkruimelde gist toe. Roer alles met een garde door elkaar en laat het mengsel rusten tot het gerezen is. Ongeveer 10 min ⏳
  2. ZvMeng in een aparte grotere kom het meel met het zout, de rest van de suiker en de van de eiwitten gescheiden eidooiers. Roer hier voorzichtig de reeds bereide opgestarte gist doorheen. Voeg ten slotte de helft van de gesmolten boter toe, roer voorzichtig en laat ongeveer 40 - 60 min rijzen⏳.
  3. Na het rijzen bewerk je het deeg en rol je het met een houten deegroller uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Snijd het deeg in gelijke stukken. Als je van kleinere broodjes houdt, of als je meer gegadigden in je huishouden hebt, kun je de lap in maximaal 30 stukken verdelen. Wij geven echter de voorkeur aan grotere broodjes, dus snijden we het deeg in 12 gelijke stukken.
  4. Doe op elk stuk een lepel stroop en wikkel het deeg voorzichtig vanuit elke hoek in, zodat de stroop helemaal niet meer zichtbaar is. Leg de voorbereide stukken, met de naad naar beneden direct in een met de resterende boter ingevette ovenschaal. En laat het deeg dan nog eens 10 minuten ⏳ rusten.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C en bak de broodjes vervolgens ongeveer 20 minuten ⏳. Goed gaar gebakken broodjes herken je aan hun goudbruine kleur en door er een prikker in te steken. Als er na het uittrekken geen deeg aan de prikker plakt, zijn de broodjes klaar. Laat de broodjes afkoelen en bestrooi ze vervolgens door een kleine zeef met poedersuiker.
  6. Als ons recept je lekker lijkt en je het uitprobeert, zouden we het leuk vinden als je met ons deelt hoe het bij jou is gelukt...

BEKIJK HOE HET ONS GELUKT IS

Vond u deze post leuk? Stuur hem verder...



Wat nu?

De paaswedstrijd: Win een keukenpakket met schaapjestekeningen
Evenementen en wedstrijden

De paaswedstrijd: Win een keukenpakket met schaapjestekeningen

17.04.25Denisa Gamanová538x gelezen

Pasen in de keuken kan nog vrolijker zijn! Doe mee aan de wedstrijd op onze Instagram en win een pakket pannenlappen en een theedoek uit de collectie met schaapjestekeningen.

Meer lezen
Verf uw paaseieren met natuurlijke producten
Traditie

Verf uw paaseieren met natuurlijke producten

16.04.2517351x gelezen3 minuten

Versier je huis met eieren die geverfd zijn met natuurlijke ingrediënten. Wij laten je zien hoe je dit eenvoudig en snel kunt doen.

Meer lezen
Mazanec (paasbrood): De smaak van Tsjechische traditie
Tips en adviezen

Mazanec (paasbrood): De smaak van Tsjechische traditie

02.04.255642x gelezen

Maak kennis met het Tsjechische Pasen met de geurige en delicaat zoete Mazanec –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ een traditioneel feestbrood dat al generaties lang in ons land wordt gebakken. Probeer het recept, dat eenvoudig te bereiden is en heerlijk smaakt.

Meer lezen
Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar
info@woolville.nl

In winkelmandje

Kleurvarianten

Selecteer maat

Detail produktu

Bèèh, ik ben Madelief,

Ik wil je niet storen, maar ik heb je hulp nodig om je cookievoorkeuren voor Woolville vast te leggen. Alleen dan kan ik je de zorg geven die je verdient. Ik zweer met mijn hoef op mijn hart dat ik alle info die ik ontdek zal beschèèèrmen.

Instellingen

Je wensen voor je cookie-instellingen zijn bèèèlangrijk. Laat me weten welke cookies ik mag gebruiken. Vergeet niet dat je instellingen alleen gelden voor de browser die je op dit moment gebruikt. Je kunt je voorkeuren later altijd aanpassen via de link onderaan de website.

Meer informatie over welke gegevens Woolville opslaat, vind je hier.

Technische cookies zijn èèèssentieel voor het goed functioneren van de website en al zijn functies.

Hiermee kan ik je een pluizig menu laten zien op basis van je voorkeuren. Ze zorgen ook dat ik je precies kan laten zien wat je echt interesseert op de site.

Ze helpen me bugs te vinden en de prestaties van de site te meten. Daardoor kan ik zorgen voor een fijn bestelproces bij Woolville.

Deze cookies zijn gewèèèldig. Ze zorgen ervoor dat ik je niet alleen op onze website kan ontmoeten, maar dat ik je ook interessante advertenties kan laten zien op sociale en advertentienetwerken.